A kétfázisú szagtalanító eljárás hatása a különböző szagokra

Hogyan szünteti meg az ózon a cigarettaszagot, dohányfüstöt?


A fenol gázok, láthatatlan részei a dohányfüstnek. Jellemzőjük, hogy gyorsan kötődnek minden felülethez. Ezek a gázok okozzák azt a kényelmetlen érzést, amikor a bántó dohányfüst "csípi" az ott tartózkodók szemét, és emellett hosszan tartó, mindent átható kellemetlen szagot árasztanak. Az Ózon megszünteti a fenol gázok által okozott irritációt és teljes mértékben megszünteti a dohányfüst szagot a fenol lebontásával. Ezért az ózon jóval hatékonyabb, mint a csupán látható részecskék kiszűrésére alkalmas elektromos légszűrők, HEPA szűrők vagy a szagokat csak időlegesen elfedő illatosító spray-k. A BIOPROTECT™ termékrendszer hatóanyagával a kárpitozott bútorokból is hatékonyan tüntethető el a kellemetlen cigarettaszag, úgy, hogy a bútor felülete nem károsodik, nem lesz foltos.
! Ha arra készül, hogy egy dohányszagú helyiséget szeretne kifesteni azért, hogy a szagot eltüntesse, akkor szagtalanítást mindenképpen a festés előtt érdemes elvégezni mert a festék csak ideig-óráig fedi el a cigarettaszagot.

Költözés előtti ózonos fertőtlenítés és szagtalanítás


Új otthonba költözés után előfordulhat, hogy számunkra kellemetlen, idegen szagokat érzünk még a többszöri takarítás után is. Ennek több oka is lehet. Például az előző lakó dohányzott, házi állatot tartott vagy csak egyszerűen a más, idegen "mikrokörnyezet" okozza. Ezek még egy alapos takarítással sem tüntethetők el, és a kellemetlen szagokat általában a tisztasági festés sem szünteti meg legfeljebb elfedi egy ideig, mert már teljesen "beitta" magát a falakba, padlóba és a épület minden részébe.
! Lakásfelújítás előtt is érdemes elvégezni a helyiség teljes ózonos kezelését, hogy az új festés, tapéta, parketta már a fertőtlenített és az penészmentesített felületre kerüljön. Ezáltal nem csak szép de higiénikus is lesz az új környezet!

Rendkívüli helyzetek, /égett ételek, füstszag, szennyvízszag, stb./


Az ózon egyik nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen bevethető!
Az életben előfordulhatnak, olyan rendkívüli helyzetek, káresemények amikor a lakás vagy ház teljes fertőtlenítése, szagtalanítása szükséges. Ilyenek káresemények lehetnek például a tűzesetből adódó füstszag, dugulás miatt történt szennyvízbetörés, odaégett étel szaga, bomlásszag, bomló tetem szaga vagy bármiféle kiszellőztethetetlen kellemetlen szag. Az ózonos kezelés nem csak a szagtalanítást végzi el, hanem a helyiség fertőtlenítését is.
! Az ózonos kezelés nem csak a szagtalanítást végzi el, hanem a helyiség fertőtlenítését is.

Dohos szag


A dohos szagot a levegőben lévő penészgomba spórák okozzák. Minél erősebb a dohos szag, annál fertőzöttebb a helyiség levegője a penészgomba spórákkal! A dohos szag megszüntetéséhez a levegőnben lévő penészspórákat kell elpusztítani. Az ózonos kezelés tökéletesen alkalmas erre a feladatra, mert az egyetlen eljárás ami nem csak a szemmel látható penészesedésre hat, hanem a levegőben lévő egészségre ártalmas, dohos szagot okozó penész spórákat is elpusztítja.
! A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani. Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen hozzáférhető helyeken. A ózonos kezelés ezért jó megoldás, mert az ózon gáz halmazállapotú, így eljut azokra a helyekre is ahová más penészírtó vegyszer nem.

Kisállat szagok


Az ózonos szagtalanítás eredményesen alkalmazható a háziállatok, kisállatok okozta kellemetlen, szagok megszüntetésére is. Valamint az ózon erős fertőtlenítő hatása miatt nem csak a szagokat szünteti meg, hanem fertőtleníti a helyiség levegőjét, berendezési tárgyait, lakástextiliáit.

Járművek klímájának, belső terének szagtalanítása


Az autó klímájának használata során, szellőzőrendszerben megtelepedett penész spórák kellemetlen szagot okozhatnak, ennek megszüntetésére az ózonos kezelés a leghatásosabb. Az ózon teljesen biztonságos, 100% vegyszermentes fertőtlenítő hatású vegyület ami nem csak a klímát, szellőzőrendszert hanem a jármű egész utasterét fertőtleníti és egyben szagtalanítja. Az ózon a kezelés alatt az egész szellőzőrendszert átjárja, ezért annak teljes felületét fertőtleníti. Az ózon más vegyszeres klímafertőtlenítő szerekkel szemben nem hagy hátra egészségre káros maradványszert, nem tesz kárt az autó elektromos rendszereiben, nem hagy foltot a kárpiton. A kezelés után rövid idő alatt önmagától tiszta oxigénné alakul.
! A rendszeres fertőtlenítés nagyon fontos mert az autók belső terét gyakorlatilag ellepik az olyan baktériumok, mint a kellemetlen bélproblémákat okozó E. coli, vagy az ételmérgezéshez hasonló tüneteket okozó Bacillus cereus. A kutatók ezeken kívül Staphylococcusokat és különböző fajtájú penészgombákat is találtak a gépkocsikban.

Építési segédanyagok, szigetelőanyagok, alapozók szagának eltávolítása


Az építésnél vagy lakásfelújítás során használt különböző szigetelőanyagok, alapozók szaga sokáig érezhető és hosszas szellőztetés után sem szűnik meg. Ilyen esetekben a kellemetlen, sokszor elviselhetetlen szag mellet, az a veszély is fennáll, hogy a lakás más berendezési tárgyai is átveszik ezeket a szagokat, valamit az egészségre is káros hatással vannak. Az ózonos szagtalanítás ennek a problémának a megoldására is tökéletesen alkalmas.

Válasszon minket, válasszon szakértő szolgáltatót


Az ipari és a lakossági ózonos fertőtlenítés terén a legnagyobb tapasztalattal rendelkező cég vagyunk Magyarországon! Professzionális gépeink, és a több éves szakmai tapasztalat a garancia arra, hogy a ránk bízott feladatott megfelelően végezzük el. Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését. Munkatársaink különösen ügyelnek a tisztasága és a higiéniára ezért a helyiségbe lépéshez lábzsákot használnak.
Az ózon alkalmazása felelősségteljes feladat, és mi ehhez mérten járunk el.